zaterdag, december 10

Explore Oz week 5

Week 5;
Kalbarri, Monkey Mia, Carnarvon, Coral Bay.
Kalbarri NP was in meerdere opzichten gedenkwaardig. Mooi landschap met imposante kloven van grote geologische waarde. De scenery kan ik wel waarderen, de geologische achtergrond gaat een beetje aan me voorbij. Het park was in een ander opzicht ook gedenkwaardig. Ik heb Jolanda in de afgelopen weken nog niet horen schelden of zich zien opwinden maar in Kalbarri NP was het zover, en Jo was niet de enige. Iedereen, inclusief ondergetekende ging gebukt onder een terreur van tienduizenden vliegen die in je ogen, oren, neus, mond en wat er zo nog meer aan lichaamsopeningen bevliegbaar is, gaan zitten....Om totaal gestoord van te worden. Zonder petje met vliegengaas om het hoofd houd je het daar niet lang vol. Iets wat op meerdere plaatsen aan de west en noord kust van Australixeb geldt.
.
Img_2358
In WA maak je snel nieuwe vrienden
.
Volgende stop, Monkey Mia blijkt een hoog Cariben sfeertje te hebben, palmbomen, zon, azuurblauwe zee, fraaie zonsondergangen en heel veel dolfijnen. Dat is dan ook de hoofd attractie van MM. Al tientallen jaren komen dolfijnen naar MM omdat men ooit eens begonnen is met voeren, d.w.z. afval van gevangen en op het strand schoongemaakte vis in zee te dumpen. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een enorme toeristische attractie waarbij men tegenwoordig meer verantwoord te werk gaat en de dolfijnen slecht zeer beperkt voert. Bijzonder om te zien hoe dociel en vriendelijk deze grote beesten zijn en zij ons, langzaam langs het strand zwemmend, net zo gexefnteresseerd en nieuwsgierig gadeslaan als wij hen.
.
Img_2978
Jo voert een visje aan Flipper
.
P1000244a
Pelikanen kunnen genieten van een mooie zonsondergang.
.
Img_2707
Wij ook, en het werd steeds indrukwekkender!
.
Na MM een dagje ge-4x4rd door Perron NP en de auto voor het eerst echt off road gereden in behoorlijk mul zand en over behoorlijke wasborden wegen. Banden spanning op 1.3 bar en gaan. Hij deed het voortreffelijk met de gecombineerde blad / spiraal veren voor en achter, echt iets wat ik straks voor mijn auto thuis ook ga overwegen.
.
P1000255
Wie bekijkt wie?
.
Carnarvon is een leuk klein stadje maar niet meer dan een overnachtingplek voor ons. En een pleister plaats om de voorraden aan te vullen. Verder naar het noorden wordt alles nog duurder dus voedsel en met name de wijn wordt hier ingeslagen.
Het valt me in z'n algemeenheid op dat alle kleine stadjes op de west kust een bepaalde gezelligheid en atmosfeer uitstralen die ze een heel prettig en vriendelijk karakter geven met leuke boulevards, picknick tafels en palmbomen zodat wanneer je binnen rijdt, je het gevoel krijgt van, "hxe9 wat een leuk stadje". Ik had het me allemaal een stuk kaler en schraler voorgesteld. Ook de woestijn is ander dan ik had gedacht. De centrale outback is veel leger en kaler. Hier noemen ze een stuk land al woestijn als het helemaal begroeid is met groene bosjes.
Coral Bay is een van de high lights aan de west kust, vanwege, (no surprise there) het koraal van het Ningaloo reef! We hebben een gecombineerde duik en snorkel tour geboekt die de moeite waard was. We hebben naast de meest imposante koralen, niet qua kleur maar wel qua afmetingen, ook haaien gezien, en een enorme bull ray (soort sting ray die onder water de afmeting leek te hebben van VW Kever! ) en we hebben gesnorkeld met Manta's, 4 stuks nog wel waarvan de grootste een wingspan had van ca. 4 meter! De foto van de Manta is niet van ons maar wel locaal genomen.
.
Img_3362
Pffff, mooie duik maar de bril zat wel wat strak....
.
P1000207
Altijd spanned snorkelen in Australie (Tigershark)
.
Manta_ray
En de Manta, lieve diertjes ondank de naam Duivels Rog!
.
Volgende stop is Exmouth waar Jolanda vrijdag de 7de Mei weer haar eigen weg zal gaan, richting Melbourne voor nog een paar weken op de oost kust van Australixeb. Jammer, want Jolanda is een makkelijke en prettige reisgenoot. Ik ga dan richting de binnenlanden naar Karijini NP en daarna door naar Broome waar ik op 17 Mei Katja ga ontmoeten voor het volgende grote avontuur, The Kimberley, en daar heb ik erg veel zin in.
groetjes, Noel
?
?
?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten