zaterdag, december 10

Explore Oz; week1

Explore Oz 2010.
Week 1.
Noodgedwongen "backpackend" tussen de 20-jarige working holiday jongeren die vaak voor het eerst verder komen dan het tuin hekje van ma, losgeslagen aan het zuipen en feesten. Record houders coma zuipen zijn nog steeds de Britten en Ieren, alsof het ze thuis met de paplepel is ingegoten. De Duitsers en Nederlanders (en daarmee is 98% van de aanwezige nationaliteiten gecovered) zijn duidelijk iets serieuzer. De Duitsers stoppen kort voordat ze in coma liggen en Nederlanders laten het helemaal niet zover komen.
P1000020_3
Words not required
Iedereen zeult tegenwoordig een halve rugzak met elektronica mee en iedereen heeft een netbook. Backpacken 2010 is 6 uur voor pampus liggen in een lounge stoel, 6 uur per dag Skypen of MSNen met vriendjes en vriendinnetjes thuis via een gratis WLAN of WIFI netwerk en 6 uur per dag zuipen tot je er bij neer valt. Wellicht iets te veel gegeneraliseerd maar het is wel een patroon hier.
P1000016_2
The age of Internet
De Australiers zelf zijn onveranderd vriendelijk en het straat beeld onveranderd rustig. Perth, een stad van 2 miljoen mensen is een groot dorp, geen herrie, geen driftig getoeter, geen luide muziek. Onthaasten is hier niet zo moeilijk, het gaat vanzelf.
P1000019
Northbridge, Perth op een steenworp afstand van het centrum.
P1000021
Aan karikaturen nooit gebrek in Oz.
P1000034c
Typisch Australische stijl hotel
Een auto had ik gelukkig redelijk snel gevonden; een Toyota Landcruiser HJ75 met pop-up roof, ingericht als camper met koelkast (Engel) en zonnepaneel (geschat ca 80 watt) op het dak... De HJ75 bestaat niet in Europa. Het is qua carrosserie dezelfde auto als mijn eigen Landcruiser maar met de 6cylinder 4.0 diesel motor uit de HJ60 maar wel weer met de mechanische 2H/4H/4L bak uit de HZJ75. Ik heb hem op de brug bekeken, olie pluggen verwijderd, niveaus gecheckt, spelingen gecontroleerd etc. Alles leek in redelijk tot goede staat maar je moet altijd maar afwachten. De auto is van de Duitse Franz die al sinds 1983 in Australie woont met z'n Nederlandse vrouw Hanneke. Hij heeft de auto gebruikt voor het uitoefenen van z'n hobby, gold digging! Het laatste jaar is de klad er een beetje ingekomen, hij vond het niet leuk meer en daarom wordt de auto nu verkocht. En hoewel ik nooit een geschikte naam voor m'n cruiser thuis heb kunnen bedenken was het voor deze kar een makkie; Digger!
De auto is geschikt om langere tijd onafhankelijk in de bush te kunnen verblijven. Het interieur is niet helemaal praktisch maar daar ga ik zelf e.e.a. aan veranderen. Door het klap dak is het mogelijk om er met 3 mensen in te slapen, 2 boven en 1 beneden. Voorin zitten kan ook met 3, allemaal netjes op een rijtje met gordels en al! Foto's volgen zo snel mogelijk.
Kan de auto waarschijnlijk pas dinsdagavond (6 april) ophalen omdat de betaling door de feestdagen wat vertraging heeft opgelopen. Zodra ik de auto heb ga ik verkassen naar een camping, niet echt goedkoper als je alleen bent maar een stuk meer ruimte en privacy.
P1000018
Het weer is hier wel aardig ;)Â

Geen opmerkingen:

Een reactie posten